HET IDEE

 

Het idee voor de oprichting van Oostenrijks eerste Bio-demo verwarmingsinstallatie ontstond al jaren geleden. Uitgaande van de wetenschap dat door een ongeremde uitstoot van CO2 op de lange termijn het grootste kapitaal van het Gaildal, n.l. zijn ongeŰvenaarde natuurlandschap verstoord dreigde te worden, was het besluit om voortaan geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken een logische consequentie.

Maar ook de verdere consequente doorzetting van ons bedrijfsprofiel, in samenhang met de criteria van het Europese Milieuteken (EU-ECO-LABEL), waarmee de Alpencamp sinds september 2005 als een van slechts 16 Europese Campings onderscheiden is.

Dit besluit werd ook be´nvloed om de nieuwe verwarmingsinstallatie gelijktijdig een voor iedereen toegankelijke demonstratie-installatie te maken, omdat wij zelf al gedurende 6 jaar de exploitant van de water en energiewereld “Hydro-Solar”waren.

Wat onderscheid nu onze ECO-DEMO INSTALLATIE van andere projecten?

Nieuw is bijvoorbeeld dat in een verwarmingssysteem in deze orde van grootte, voor de eerste maal een intranet-stuursysteem werd toegepast. Een stuursysteem van deze complexiteit werd totnogtoe slechts bij grote industriesystemen toegepast.
De kernprioriteit van dit uiterst complexe controlesysteem is om de maximaal mogelijke minimalisering van de ketellooptijd  te bereiken, zonder verzorgingsknelpunten te krijgen. Zodat hierdoor een maximale benutting van de zonne-energie  te bereiken is.

Een verdere nieuwigheid met ons systeem is, dat voor het eerst een gevisualiseerde controle in echttijd in een beveiligde modus in het internet is gebracht. Iedere ge´nteresseerde moet de mogelijkheid hebben om van elke plaats en op elk moment toegang te kunnen krijgen tot onze installatiebesturing.

Dit  ECO-DEMONSTRATIESYSTEEM  wordt natuurlijk niet eenvoudig op deze stand gelaten, maar dient ook tegelijk als onderzoek- en presentatieobject  voor verschillende verdere projecten en systemen met vergelijkbare prestatiegegevens.